Maté Verde Energy Balls
1-2 porsjoner
Lett 20 min
Slik gjør du det
- Trekk 20g Maté Verde Chimarrão i 10cL vann på 80℃ i 5 minutter. Sett téen deretter til side for å avkjøle.
- Fordel havregrynet likt i to boller. Den ene skal brukes til å lage selve kulene, mens den andre halvparten skal til belegget utenpå.
- Ha mandlene i en foodprosessor. Kjør mandlene til mindre, hakkede biter, men unngå finmalt tekstur.
- Skjær dadlene i to, fjern steinene og kjør dem i foodprosessoren sammen med mandlene og den ene halvdelen av havregrynet. Bland alt sammen godt til en jevn og tykk deig.
- Tilsett 3ss av maté-teen og kjør blandingen raskt på nytt igjen. Deigen skal være litt klissete.
- Fukt hendene og form kuler på størrelse med en stor valnøtt.
- Rullen kulene i havregrynet i den andre bollen.
- Da er det bare å nyte! Kulene kan oppbevares kjølig i en forseglet beholder i opptil 1 uke.