Matcha-vafler med pisket krem
4 porsjoner | Dessert
Lett 1 time
Ingredienser
Til kremen
300 mL kremfløte
30 g melis
5 g matcha (1 ts)
Til vaflene
200 g hvetemel
8 g tørrgjær (1 1/2 ts)
En klype salt
3 egg
3 ss yoghurt naturell
60 g smeltet smør
15 g matcha (3 ts)
5 ss vann
Slik gjør du det
Vaflene:
- Ha melet, gjæret og saltet blandet sammen i en bolle.
- Tilsett egg, yoghurt og smeltet smør. Bland godt til en jevn røre.
- Sikt matchapulveret over en annen bolle. Spe på vannet og rør godt.
- Rør matcha-blandingen inn i vaffelrøren.
- Sett vaffelrøren i kjøleskapet og la den svelle i 30 minutter.
- Stek vaflene og server dem sammen med kremen.
Kremen:
- Sikt melisen og matchapulveret sammen over en bolle. Denne blandingen skal gradvis røres inn i kremen mens du pisker den.
- Pisk kremen i en annen bolle. Kremen er klar når du kan lage myke topper i kremen.
Tips: Server vaflene sammen med friske bær og krem.