Glasert kake med Thé des Alizés
6 porsjoner | Dessert
Lett 1 time
Ingredienser
Til kaken
4 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
160 g usaltet smør (pluss ekstra til å smøre formen)
10 g Thé des Alizés
Til glasuren
100 g melis
Slik gjør du det
Kaken:
- Oppskriften er beregnet til en 22 cm lang kakeform.
- Trekk 8 g Thé des Alizés i 12 cL oppvarmet vann på 75°C i 3 minutter. Sil ut téen og sett blandingen til side for å avkjøle.
- Varm ovnen til 170 grader over- og undervarme.
- Pisk egg og sukker lett sammen for hånd.
- Tilsett mel og bakepulver. Rør godt sammen slik at du får en klumpfri røre.
- Rør inn 10 cL av teblandingen du tilberedte tidligere. Sett resten av blandingen til glasuren.
- Vend inn de resterende 2 g av tørket Thé des Alizés i kakerøren.
- Kle kakeformen med bakepapir. Tips: Smør formen lett med smør for at den skal holde på papiret.
- Hell røren i kakeformen. Den skal dekke ca. to tredeler av formen.
- Stek kaken i 40 minutter. For å sjekke at kaken er klar, kan du stikke en kakepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
- Sett hele formen på en rist. La kaken avkjøle i 10-15 minutter før du hvelver den ut av formen. La den ligge i helt til den er avkjølt.
Glasuren:
- Bland melisen og resten av teblandingen i en liten bolle. Glasuren skal være tykk og ikke altfor flytende.
- Når kaken er avkjølt, fordel glasuren forsiktig over med en slikkepott.
- La glasuren stivne.