Carpaccio med laks, mango og Thé des Sables
4 porsjoner | Forrett
Middels 3 timer
Ingredienser
4 fileter med rå laks uten skinn (ca. 200 g)
1 mango
4 ss olivenolje
1 granateple
4 kvister fersk dill
"Fleur de sel" salt
12 g Thé des Sables
20 cL varmt vann på 75°C
Slik gjør du det
- Trekk téen i det oppvarmede vannet (75°C) i 3 minutter. Sil ut téen og sett den til side for å avkjøle et par minutter.
- Tilsett olivenolje i blandingen og rør godt. Smak til med salt.
- Skjær laksefiletene i tynne skiver. Mariner dem i teblandingen i 2 timer i kjøleskapet.
- Skrell en kvart granateple. Samle frøene og sett dem til side.
- Skrell mangoen og skjær den i tynne skiver. Prøv å skjær den slik at bitene blir like store som lakseskivene.
- Ta ut lakseskivene, men behold marinaden.
- Legg laksen og mangoen på en flat tallerken, og spe på med granateple, dill og resten av marinaden. Dryss over med litt “Fleur de sel”-saltet